Rendelésfelvétel és információ:
A kosár tartalma: 0  db termék | 0 Ft
A kosár tartalmának megtekintése

dekorblog & ötletvarázs

A bútorok funkcionalitása

A klasszikus lakberendezésben bizonyára már felfigyeltünk arra, hogy minden egyes bútornak megvan a maga funkciója. Van külön helye a telefonnak, a ruháknak, a könyveknek, vagy éppen a dísztárgyaknak.

 


A klasszikus stílus egyik fő jellemzője a letisztultság, a szellős elrendezés, melynek alapját a nagy belmagasság és hatalmas tér adja. Ezek mellett azonban az is megfigyelhető, hogy nem igazán fordulnak elő óriási bútorok, inkább a kisebb, kecsesebb darabok töltik be a helyiségeket.Ha csupán az asztalok sokféleségét vizsgáljuk meg, rájövünk, itt minden részlet fontos. A nappaliba kerülhet például lepkeasztal, telefonasztal, dohányzóasztal, konzolasztal, míg a hálószobába inkább a fésülködőasztal kaphat helyet. Az apró részletekből alakul ki az a tökéletes harmónia, mely a klasszikus lakberendezés egyik fő sajátossága.

A bútorok természetesen nem csupán funkciójukban és felépítésükben térnek el egymástól, hanem megjelenésben is. Komód és komód között is óriási különbségeket vélhetünk felfedezni, hiszen a minőségi alapanyagok mellett az egyediség is igazi ismérvük. Minden bútordarabot másféle díszítés és színárnyalat tesz rendkívül előkelővé. Színek terén a tölgy, a mahagóni és a dió járul hozzá a berendezési tárgyak sokszínűségéhez, melyek hangulatban is teljesen eltérőek. Ezeket természetesen egy helyiségen belül fontos összeegyeztetni, hacsak nem akarunk zűrzavart kelteni otthonunkban. 

butor3


Nem csupán funkciójuk, hanem megjelenésük szerint is valóban egyedi elemek a bútorok, melyek így együttesen fogják megalkotni a szoba hangulatát. A világosabb árnyalatokkal frissebb, fiatalosabb szobákat kaphatunk, míg sötét bútorokkal inkább komolyabb, tekintélyt parancsoló légkört teremthetünk. Az összképet természetesen feldobhatjuk egyéb kiegészítőkkel, mint órákkal, szobrokkal és díszítő elemekkel, melyek szebbé és barátságosabbá varázsolhatják otthonunkat.


Ezek az antikolt hatású bútorok önmagukban is megállják helyüket, de ízlésesen elrendezve, funkciójuknak megfelelően alkalmazva, együtt káprázatos megjelenést tudnak nyújtani.

 

Vissza
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!